Реферат - Public Relations - скачати безкоштовно
Химия

Реферат — Public Relations — скачати безкоштовно


Завантажити реферат: Public Relations

Що таке прес-центр?

а) Головний цех підприємства галузі машинобудування для пресів.

б) Центральне приміщення будь-якого газетного видавництва.

в) Орган компанії, що існує для сприяння пресі, розміри та структура якого залежать від обсягу можливих потреб у його послугах.

Відповідь: в).

Що таке прес-реліз?

а) інформаційне повідомлення; найпоширеніший спосіб передачі інформації пресі.

б) Відділ підприємства галузі машинобудування, який відповідає за реалізацію пресів.

в) Зона, у якій не допускаються журналісти.

Відповідь: а).

Журфікс — це

а) хабар журналісту для подання неправдивої інформації в пресі;

б) фіксована оплата однієї опублікованої у якомусь журналі статті;

в) фіксований день зустрічі з представниками преси якоїсь організації чи групи організацій для спілкування та розгляду у неформальній обстановці групи питань?

Відповідь: в).

Презентація – це

а) організація бенкетних заходів у Палаті Представників;

б) спеціальне шоу для демонстрації нових виробів та інших нововведень;

в) низка заходів щодо проведення виборів президента будь-якої кампанії чи організації?

Відповідь: б).

Чим відрізняється презентація від виставки?

а) На презентаціях, на відміну від виставок, заборонено розпивання спиртних напоїв.

б) Ці поняття взаємозамінні; вони рівнозначні за значенням.

в) На виставці експонуються будь-які вироби, а презентація проводиться з метою ознайомлення споживачів із новітньою продукцією та будь-якими іншими нововведеннями.

Відповідь: в).

Трейнінг – це

а) розклад черговості проходження вантажних складів залізницями;

б) послуги з підвищення кваліфікації менеджерів та персоналу, які здійснюються у формі активних методів навчання (ділові ігри, побудовані на проведенні пробних конференцій, презентацій, аналізі різних ситуацій тощо);

в) оплата транспортування продукції?

Відповідь: б).

RACE – це

а) соціальний перебіг, головною метою якого є досягнення знищення расової дискримінації;

б) назва програми діяльності PR, утворена з початкових букв чотирьох її складових:

R — research,

A — action,

C — communication,

E – evaluation;

в) назва організації, що відповідає за проведення перегонів «Формула — 3» на території Москви та Московської області?

Відповідь: б).

На який час розробляється програма RACE?

а) На 5 – 6 років.

б) На час функціонування PR — підприємств.

в) Не більше ніж 1 рік.

Відповідь: в).

Кетч – це

а) сленгова назва кетчупу та інших соусів на томатній основі;

б) переманювання журналістів з одного видавництва до іншого шляхом пропозиції вищої оплати праці;

в) яскраве рекламне гасло, метою якого є привернення уваги покупців?

Відповідь: в).

Комерція та промисловість

Спонсорство – це

а) один із видів підприємницької діяльності, основна мета якого полягає у діях на благо як самого підприємця, так і одержувача його допомоги;

б) зміна величини попиту над ринком;

в) мистецтво ведення наукових суперечок, дискусій?

Відповідь: а).

Маркетинг – це

а) інкрустація з дерева;

б) комплекс заходів у галузі досліджень торговельно-збутової діяльності підприємства з вивчення всіх факторів, що впливають на процес виробництва та просування товарів та послуг від виробника до споживача;

в) розмітка розмежувальних шпальт на дорогах?

Відповідь: б).

Явні витрати фірми – це

а) витрати фірми на оплату використовуваних факторів виробництва (природних ресурсів, праці, капіталу, підприємницької спроможності), які є власністю фірми;

б) фінансові кошти фірми, створені задля сплату податків;

в) прибуток від продукції фірми?

Відповідь: а).

Уряд

У структурі урядової служби PR відділ брифінгу є четвертим відділом. Чим він займається?

а) Робота цього відділу в основному зосереджена на створенні кінофільмів, підготовці комерційних плакатів, афіш, рекламних брошур та інших матеріалів.

б) Відділ займається збором інформації про діяльність служби в цілому та її передачею у розпорядження прес-відділу, відділу реклами та Центрального управління інформації для поширення за кордоном.

в) Відповідає за проведення прес-конференцій.

Відповідь: б).

Лобування — це

а) послуги з взаємодії з державними органами з метою створення оптимальних умов діяльності фірми;

б) оборонну дію під час нападу, що полягає у завданні противнику серії ударів у лоб;

в) медична операція, пов’язана з видаленням злоякісних пухлин у тім’яній ділянці, що потребує хірургічного втручання?

Відповідь: а).

Що означає субсидування?

а) Адміністративний засіб заохочення діяльності будь-якої організації державою.

б) Заходи щодо збору коштів, що здійснюються в рамках програми RACE, щодо виборчих кампаній.

в) Надання фінансової допомоги від урядових органів та місцевої влади.

Відповідь: в).

Некомерційні сфери.

Яка з наведених нижче організацій належить до некомерційних:

а) приватна школа;

б) приватна туристична агенція;

в) міська лікарня?

Відповідь: в).

До якої сфери застосування діяльності PR на практиці відносяться заходи щодо збору коштів на потреби охорони здоров’я, управління добровольчими організаціями:

а) до некомерційної сфери;

б) до сфери комерції та промисловості;

в) до сфери взаємовідносин із урядом?

Відповідь: а).

Яка країна першою визнала виняткову важливість інтересів та прав споживачів:

а) США;

б) Великобританія;

в) Японія?

Відповідь: а).

© Реферат плюс



Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *